Pintér perel. A lapátra tett vízügyi igazgató szerint ő nem hibás semmiben

A csütörtökön felmentett igazgató szerint a vízügyi felügyelet jogszerűen járt el, és ők nem hibásak semmiben, hiszen a Miskolc és Felőzsolca közötti árterületre nem ők adták ki az építési engedélyt, sőt, már évekkel korábban kezdeményezték, hogy a területet ne lehessen beépíteni.

Pintér István közleményében azt írja: csütörtökön vette kézhez felmentését, amely „semmiféle indokolást nem tartalmaz”.

A híresztelésekkel ellentétben építési engedélyt nem ad ki a felügyelőség, azt az önkormányzat adja ki – mondta az igazgató.

Valamennyi ártérre vonatkozó hatósági engedélyt és szakhatósági állásfoglalást az önkormányzattól független szervezet, jelen esetben az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság véleményére kell hogy alapozzanak, ártérben nem lehet építkezni a hozzájárulásuk nélkül.

Pintér szerint ez a Miskolc környéki, Felsőzsolcát érintő ügyekben is mindig így történt.

Megjegyezte azt is, a felügyelőség már 2005-ben kezdeményezte a miskolci önkormányzatnál, hogy ezek a területek kerüljenek ki a beépítésre szánt kategóriából, ezt a felügyelőség dokumentumokkal tudja igazolni.

Pintér István a sajtóban megjelent híresztelések miatt a felügyelőség védelmére vonatkozó, személyiségi jogsértési pert is fontolgat, ami pedig őt illeti: a sajtóban megjelent, és elhangzott állításokat visszautasítja, és itt is megfontolja egy per lehetőségét.