Lezuhant egy C-17-es Alaszkában

Lezuhant Alaszkában egy amerikai katonai szállítógép az anchorage-i Elmendorf légitámaszpontnál – jelentette a nemzeti gárda. Guy Hayes őrnagy, az alaszkai nemzeti gárda szóvivője csak annyit erősített meg, hogy helyi idő szerint szerda este lezuhant egy C-17-es katonai szállítógép.

Arra a kérdésre, hogy vannak-e áldozatok, az őrnagy nem válaszolt. Azt azonban tudni lehet, hogy a gép négy pilótával a fedélzetén gyakorlórepülést végzett. Bryan Grella százados, Anchorage város tűzoltóparancsnoka elmondta, hogy vacsora közben valami szokatlant vett észre az égen. „Hatalmas, szürke füstfelhő volt, majd egy növekvő tűzlabda alakult ki” – mondta. Hozzátette, hogy a tűzgolyó körülbelül 230 méteres magasságot ért el. Úgy ítélte meg, hogy a tűz és a füst négy kilométerre volt a város központjától.

Ez volt a harmadik légi baleset Anchorage-ben ezen a nyáron. Júniusban öten meghaltak, köztük egy gyerek, amikor a város kisgépes légikikötőjében felszállást követően lezuhant egy gép. Napokkal később szintén egy kisgép egy forgalmas autópálya-szakaszon hajtott végre kényszerleszállást, de ennél az esetnél nem voltak áldozatok.