Most biztosan ez is megfizet majd egy sztárügyvédet és néhány év múlva újra gyilkolászhat kedvére. Ózdon búcsúznak a meggyilkolt rendőrtől

(Készül a sírhely)

Csütörtök délután fél háromkor kezdődik Radovics Dusán búcsúztatása az ózdi Gyári temetőben. A pénteken szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr földi maradványai a városi díszsírhelyre kerülnek.

Fekete zászló lobog az Ózdi Rendőrkapitányság és a város Vajda János út 6. számú épületének homlokzatán. Mindkét helyen Radovics Dusánra emlékeznek, akit pénteken a többszörösen büntetett előéletű és több büntetőeljárás alatt álló P. Zoltán ütött el egy autóval. Az ózdi születésű rendőrzászlós igazoltatni akarta a rendőrök elől menekülő férfit, és ekkor következett be a tragédia.

„Hároméves kora óta együtt éltünk, egészen addig, amíg Budapestre nem költözött. Elvégezte Ózdon a gimnáziumot, Miskolcon a rendőr szakközépiskolát, majd Szarvason az óvodapedagógus szakot. Ezután iratkozott be a rendőrtiszti főiskolába, ahol idén szerzett diplomát, és augusztus 20-án lett volna a tisztté avatása. Sajnos, egy bűnöző minden tervét megsemmisítette” – sorolta Dusán életútját Orbán Dezső nevelőapa. A 60 fölötti férfit megtörték az események, hiszen fiaként szerette Dusánt, aki a kedvéért még a helyi tűzoltózenekarban – aminek ő a vezetője – is játszott cintányéron.

Megkérdezi: minek kell még történnie ebben az országban, hogy a jogalkotók a többség számára elvárható törvényeket hozzanak? Ki védi meg a rendőröket, amikor minden a bűnözők mellett szól? Mi lesz nevelt fia családjával és mi lesz a kétéves Dorinával, aki talán emlékezni sem fog az apjára?

Dusán gyermekkora nagy részét a kertes házban lakó nagyszüleinél töltötte, az öt unoka közül ő volt a legidősebb. Amikor Ózdon járt, családjával is mindig meglátogatta az idős házaspárt.

„Még mindig előttem van, amikor egy hónapja elbúcsúztak tőlünk. Dusán fogta az ölében Dorcsikát, aki imádta az apukáját. Mi lesz most ezzel a kétéves gyermekkel? Hogy lehet majd megmagyarázni neki, hogy többé nincs apu?” – fakadt ki a 77 éves Szabó Sándor. „Meddig tűri ezt a nemzet – folytatta a nagyapa –, hogy csavargók, bűnözők szaladgáljanak büntetlenül az országban? Most biztosan ez is megfizet majd egy sztárügyvédet és néhány év múlva újra gyilkolászhat kedvére” – zokogott az idős férfi, akinek a háza a Gyári temető mellett van. Ezután, ha kilép a kapuján, unokája temetkezési helyére lát majd rá-írja a hvg.hu