Hétfőn Miskolcon kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a női kosárlabda-válogatott, amely jelentősen átalakult összetételben kísérli meg a kijutást a jövő évi kontinenstornára. Székely Norbert együttese kedd óta a borsodi megyeszékhelyen található Generali Arénában folytatja a felkészülést . A szerdai sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány kijelentette: játékosai számára két év áll rendelkezésre, hogy eljussanak a kontinens legjobbjaihoz. Az építkezés nem túl régen kezdődött, de az Eb-selejtezőre megfelelően felkészült a csapat. A sajtótájékoztató és az ebéd után a keret tagjai busszal Kassára utaztak, ahol délután Brazília ellen játszanak felkészülési mérkőzést.

A kapitány hozzátette: a csoportból az első és második helyezett kerül automatikusan az Európa-bajnoki mezőnybe, a harmadikra még egy pótselejtező vár. Törökország az első kalapból jött, Montenegró, Bulgária és Finnország pedig egyaránt feltörekvő, agilis gárda.

Szatmáry-Antal Tamás létesítményigazgató kifejtette, hogy a két selejtező szervesen illeszkedik abba a sorozatba, amely az idén 40 esztendős csarnokot köszönti. A válogatottat új küzdőtér fogadja, a közelmúltban fejezték be ugyanis a parkettafelület teljes felújítását.

A Magyarország-Montenegró Eb-selejtezőre hétfőn 17 órakor rendezik. Akik mindkét miskolci meccsre jegyet váltanak, azoknak 2600 forintot kell fizetniük a belépőért.