1.
KATONA FERENC nős, két gyermek édesapja. Pedagógus végzettségű, aki ma már turizmushoz kapcsolódó vállalkozást működtet  . Nem ismeretlen számára a képviselői tevékenység, 4 évig volt a megyei közgyűlés tagja
2.GIÁKNÉ BOBÁLY JUDIT férjezett, két gyermek édesanyja. Tanítónő, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában dolgozik. Tagja a Martin-kertvárosi részönkormányzatnak, 4 éve a miskolci önkormányzat egészségügyi bizottságában tevékenykedik.

3.DR. GONDA GÉZA, nős, két gyermeke van. A Debreceni Orvostudományi Egyetemen végzett sebész, traumatológus szakorvos 1976-tól dolgozik a Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei és Egyetemi Oktató Kórházban, jelenleg a Traumatológiai osztály másod főorvosa.

4.DR. NEHÉZ KÁROLY nős, okleveles gépészmérnök-informatikus. Doktori címét informatikából szerezte. Jelenleg egyetemi oktató a Miskolci Egyetem Alkalmazott Informatika Tanszékén. Öt éve foglalkozik aktívan a politikával   

5.KOSZTICA PATRIK született miskolci. Nőtlen. Gépészmérnök és közgazdász-szakmérnök. Multinacionális iparvállalatoknál dolgozott 12 éven át, 30 éve lakik az Avasi-lakótelepen. A városi képviselőtestület Pénzügyi bizottságának tagja.

6. FARKAS LÁSZLÓ gépészmérnök. Miskolcon született, itt végezte tanulmányait. Harminc éve lakik az Avason. Jelenleg Kazincbarcikán, a BorsodChemben dolgozik.

7.DR. MELEGHNÉ DR. LÁSZLÓ JUDIT férjezett, két egyetemista gyermek édesanyja. Háziorvos az Avasi-lakótelepen, férje szintén orvos.

8.CSERPÁKNÉ EPERJESI ERIKA operaénekes, a Miskolci Nemzeti Színház művésze, egy gyermek édesanyja. Alapító tagja a Miskolci Operabarátok Egyesületének, az egyesületen belül alakult Déryné Társulat művészeti vezetője. Művészeti tevékenységét 2002-ben az Év Operaénekese, 2010-ben az Év Hangja-díjjal ismerték el.

9.
MOLNÁR PÉTER tősgyökeres miskolci, nős, egy kisfiú édesapja. A Kereszténydemokrata Néppárt miskolci szervezetének elnöke, a városi képviselő-testületnek 2006 óta tagja. A Kós Károly Szakközépiskolában tanít.

10.
DR. NÁNÁSI-KOCSIS NORBERT nős, két gyermek édesapja. A Miskolci Egyetemen mérnök, közgazdász és jogi diplomát szerzett. Jelenleg egy ingatlanfejlesztő cég jogi és területfejlesztési feladatait látja el.

11.
SZABÓ SÁNDOR református lelkész, nős, három gyermek édesapja. 29 éve szolgál a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközségben. A Magyarországi Református Egyház legfőbb irányítótestületének tagja, aki a civil közéleti munkát és a nemzet szolgálatát is fontosnak tartja. Közreműködött többek között a Lévay József Közművelődési Egyesület létrehozásában, a Nyilas Misi Gyermek és Ifjúsági Missziós Központ megalapításában, és a Miskolci Közéleti Akadémia életre hívásában.

12.
DR. KISS JÁNOS nős, egy gyermek édesapja. Ügyvédként főként a gazdasági joggal, csődjoggal foglalkozik.

13.
KOVÁCS JÓZSEFNÉ BUDAI MÁRIA özvegy, két felnőtt gyermek édesanyja. Pénzügyi területen dolgozott 25 évig a legnagyobb hazai bankban.

14.
DR. ZSIGA MARCELL 31 éves, jogász, diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. 2005-től a legnagyobb magyarországi ifjúságpolitikai szervezetnek, a Fidelitasnak az alelnöke. 2006-tól a miskolci közgyűlés tagja, a Fidesz-KDNP-frakcióban a jogi, valamint az ifjúsági ügyek felelőse. A 2010 évi választásokon egyéni jelöltként szerzett országgyűlési mandátumot Miskolc 2-es számú választókerületében.

15.
BENCZÉS MIKLÓS nős, egy gyermek édesapja. Jelenleg a DVTK csapatának edzője.

16.
GAZDUSNÉ PANKUCSI KATALIN férjezett, három gyermek édesanyja. Közgazdasági és mérlegképes könyvelői végzettséggel egy vállalkozás gazdasági ügyeit intézi. A Komlóstetői Részönkormányzat tagja.

17.
MELLIK BÉLA nős, két gyermek édesapja. Családjával Perecesen él. A Ju Jitsu, a japán küzdősport szakosztály miskolci szakvezetője. Versenyzőként és edzőként is tudja: csak a kitartó és jól szervezett munka hozhat eredményeket.

18.
SERESNÉ HORVÁTH ZSUZSA férjezett, három gyermek édesanyja. A pedagógus végzettségű vállalkozó Diósgyőrben él családjával, az Árpád utcán magyar élelmiszer és gyógynövény boltot üzemeltet.

19.
MÁNDY ANDRÁS bányamérnök, 42 éve él Diósgyőrben. Felesége a Diósgyőri Gimnáziumban tanít, fia műszaki és gazdasági csoportvezetőként dolgozik az MVK Zrt.-nél.

20.
DR. KOVÁCS LÁSZLÓ háziorvos, sebész, foglalkozás egészségügyi szakorvos. Nős, egy gyermek édesapja. 1998 óta a miskolci képviselő-testület tagja, részt vesz az egészségügyi bizottság munkájában, amelynek 2002-ben elnöke volt. Jelenleg Diósgyőr–Lillafüred–Ómassa háziorvosa és önkormányzati képviselője.