Az Oloneo kiadta fotószoftvere első bétaváltozatát. Az Oloneo PhotoEngine for Windows lehetővé teszi, hogy a fényképészek a kép elkészülte után állítsák be a fényeket vagy az expozíciót: ki- és bekapcsolhatják a fényforrásokat és újraexponálhatják a felvételeket úgy, hogy az eredményt azonnal, valós időben láthatják.

A változtatásokat a részletek vagy a színhűség romlása nélkül, teljes színmélységben (csatornánként 32 biten) tehetik meg a felhasználók. Az újdonság lehetővé teszi, hogy fényképezés közben a fotósoknak ne kelljen az expozíció, a fehéregyensúly vagy a fények beállítása miatt aggódniuk. Mostantól gyorsan és egyszerűen lehetséges a fényforrások utólagos változtatása, illetve az alul- vagy túlexponált felvételek kijavítása.

Az Oloneo PhotoEngine lelke egy pixelenként 96 bitet ábrázolni képes képszerkesztő egység. A szoftver olyan színvilág megjelenítésére képes, ami a cég szerint felülmúlja a ma használt nyomtatók vagy képernyők képességeit. A programmal ügyelhetünk arra, hogy a színek ne mosódjanak el és a kép ne veszítsen az eredeti méretéből, miközben széles dinamikatartományú (HDR, High Dynamic Range) képeket kapunk. A felhasználóbarát felülettel gyorsan (1/20 másodperc) és könnyedén végezhetjük el a változtatásokat. Így már nem kell több órát várni a képek szerkesztésekor; a PhotoEngine dinamikus, valós idejű szoftver segítségével az új beállítások azonnal láthatóak, mintha épp a lencsék mögött lennének.

Az Oloneo PhotoEngine-al a fényképészek nyugodtan használhatják képzelőerejüket és kreativitásukat. A szoftver egyik fő funkciója, a HDR ReLight segítségével a fehéregyensúly értéke fényforrásonként állítható és lehetőség van a különböző vagy az összes fényforrás ki- vagy bekapcsolására, így akár valóságos hatású éjszakai felvétel is szerkeszthető egy nappal készült kép alapján. Emellett a szoftver HDR ToneMap alkalmazásával – automatikusan vagy manuális beállításokkal – teljesen visszanyerhetjük egy felvétel túlexponált részleteit, a HDR DeNoise pedig lehetőséget ad a képzaj megszüntetésére, miközben a program ügyel a felvétel összes részletének megőrzésére.