Ne hagyd nyitva az autódat tankoláskor sem!

Úgy tűnik, nem mindenkinek egyértelmű, hogy ha bárhol ott kell hagynia az autóját akár egy percre is, akkor azt nem szabad nyitva hagyni, mert van, aki csak erre vár és már ki is pakolják az értékeket a kocsiból

. De van, hogy ez sem elég. Feuer levelében azt írja, hogy az sem jelent akadályt, hogy mindezt egy bekamerázott benzinkúton kell megtenniük. De tulajdonképpen az sem, ha be van zárva az autó, a pajszer meg a kalapács úgyis kéznél van.

Az eset Július 15-én a reggeli órákban történt. Senki nem sérült és nem törtek autók, csupán figyelmeztetés autóstársaim felé. Csütörtökön reggel, családi utazás közben betértünk az M3 autópálya melletti OMV kútra egy kávéra és a gyerekeknek egy szendvicsre.

Mivel a shop részleg rendelkezik „kiülős” résszel, azt vettük igénybe, hogy az autó is látótérben maradjon.Felfigyeltünk egy ezüst színű Audira, amiben négy nagydarab fiatalember ült és rendszeresen kb. 3-4 percenkén körbegurult a kút területén. Már indultunk volna tovább és az autónk mellett álltunk, amikor a külső parkolóba vezető úton, tőlünk kb. 15-20 méterre megállt az Audi.

Kiugrott az egyik fiatalember és mit sem törődve azzal, hogy mindent végignézünk, felfeszített egy a kútfejnél álló kék furgont és különböző értékeket vett ki belőle. Az egész akció nem tartott tovább másfél percnél.

Tudom, én vagyok a baromarc, mert nem akadályoztam meg, de kérdem én, ki tett volna bármit amikor három kicsi gyerek és egy 52 kilós asszonyka minden segítse. Mivel végignéztük, otthagyni sem mertek őket, hogy a shopba szaladjak segítségért. Patt helyzet volt.

Ezt a posztot, csupán azért írtam, hogy aki az M3 autópálya 84 kilométerszelvényében található OMV kútra tér be, egy percre se tévessze szem elől autóját. Az eset a Miskolc felé vezető oldalon történt, de szerintem nem gond a „fiúknak” átmenni a Bp. felé vezető oldalra sem.