Belepusztult sérüléseibe egy ló, amelyet egy érdi férfi több alkalommal is megszúrt az állat gazdáival kialakult elszámolási vita miatt, tájékoztatott a rendőrség.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány információi szerint az érdi istállótulajdonos a ló gazdája, egy 16 éves lány és édesanyja szeme láttára végzett az állattal. A lány és családja nem voltak megelégedve a bértartásban a férfinál tartott ló körülményeivel, ezért új helyet kerestek neki. Amikor ezt megmondták az istálló tulajdonosának, a férfi háromszor is nyakon szúrta a mellette álló lovat. A ló másodpercek alatt kivérzett, az állatorvos már nem tudott segíteni rajta.
A nyilatkozó Budaörsi Állatmenhely úgy tudja, hogy a ló gazdája egy 13 éves kislány, a lovarda tulajdonosa pedig a ló hátán ülve szúrta többször szíven az állatot.

A kedden történt eset miatt a járőrök az Érdi Rendőrkapitányságon előállították az 56 éves érdi férfit és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene állatkínzás vétségével indítottak eljárást.

A férfi másik három lovát az illetékes állatorvos kérésére elszállították, mivel azok legyengült, rossz egészségi állapotban voltak, olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.