A Jobbik „lokálpatrióta nemzeti konzultációt” hirdet – mondta Szegedi Márton, a

A konzultáción a párt miskolci és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete az őszi önkormányzati választások előtt várja azok észrevételeit, akik szűkebb és tágabb lakókörnyezetük jobbításáért tenni akarnak

– mondta sajtótájékoztatóján Szegedi Márton.

Közölte: civil- és szakértők széles körének bevonásával csaknem teljesen elkészült a Jobbik megyei és miskolci választási programja az őszi önkormányzati választásra. A program a helyi emberek problémáira ad megoldást – tette hozzá -, a Jobbiktól „már megszokott józan, szakmai és kompromisszumok nélküli nemzeti szellemben”. Szegedi Csanád, a párt országos alelnöke, európai parlamenti képviselő a sajtótájékoztatón azt közölte: a Jobbik Radikális változást című programjának lokális változatával indul az őszi helyhatósági választáson.

Programjuk középpontjában a munkanélküliség felszámolása, a közbiztonság megerősítése, a környezetvédelem, a „cigánybűnözés” megállítása szerepel. Úgy fogalmazott: Miskolcon és Borsodban hatványozottabban jelentkeznek az ország gondjai, a munkanélküliség, a közbiztonság, a „cigánybűnözés”. Közölte, közös érdek, hogy újra élhetővé tegyék a megyét és Miskolcot, ezért „adott esetben a tettre kész cigányvezetőket” is bevonják ebbe a munkába.

Miskolc szocialista városvezetésének az utóbbi években volt olyan kezdeményezése, amely követhető, és amelyet tovább kell vinni – mondta, ugyanakkor azt is hangoztatta: megítélése szerint sem az MSZP, sem pedig a Fidesz nem képes arra, hogy rendet tegyen Miskolcon.

Szegedi Márton arról is szólt: Miskolcon önállóan indul az őszi önkormányzati választáson a párt, amely augusztus 3-án, a kampány hivatalos kezdetekor nevezi meg polgármesterjelöltjét és önkormányzati képviselőjelöltjeit.