Egy nap alatt kétszer rabolt Nyékládházán az a két nő, akiket a rendőrök rövid idő alatt elfogtak és bűnügyi őrizetbe vettek.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás miatt folytat eljárást két nővel szemben, akik július 16-án két bűncselekményt is elkövetett. A 48 és 26 éves nő erőszakosságára jellemző, hogy egyik áldozatuk esetén annak testi fogyatékosságát használták ki, míg a másik sértetett egy-egy borosüveggel ütötték fejbe.

Az első rablást július 16-án a délelőtti órákban követték el Nyékládházán. Ekkor az egészségügyi okok miatt védekezésre képtelen állapotát kihasználva bántalmazták azt a férfit, akitől valamivel több mint 1000 forintot vittek el. A délutáni órákban a rablónők újra lecsaptak. Ezúttal egy helyi italkimérésből csaltak ki egy férfit, majd erőszakkal elvették a nála lévő készpénzt, s mivel azt kevésnek találták egy-egy borosüveggel még fejbe is verték áldozatukat.

A Miskolci Rendőrkapitányság július 18-án elfogta, és bűnügyi őrizetbe vette a két gyanúsítottat, akikkel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.