Zsidó gyógyszer a magyar gazdaságnak  kosersrac.blog.hu

A szélsőjobboldali sajtó és pártok többsége gazdasági hazaáruló.

Szimpla ostobaság, közgazdasági műveletlenség és kocsmaszagú előítéletek miatt hazájukat magyar emberek ezreinek munkát adó külföldi befektetésektől fosztanák meg. Zsigeri gyűlöletből vagy arra alapozó politikai számításból. A gazdasági válság közepén, egy legatyásosodott és nyomorgó ország kontójára szívózva a multikkal, akik úgyis erősebbek és magasról tojnak a Jobbikra.

Jó példa erre az „izraeli befektetők” kifejezés, amely szitokszóvá lett a (szélső)jobboldali sajtóban. A zsidó üzletember számukra a gonosz földi helytartója, a csápjaival mindenhová elérő lenyúló-gép. A kipás Belzebub, amelyik csak lopni, harácsolni tud.

Tény, az izraeli befektetők -mint minden üzletember- minél nagyobb nyereségre és minél kisebb munkabérekre törekednek. Keresni szeretnének, mint minden normális ember. Szögezzük le: nemcsak a zsidók akarnak jóljárni, a maga szintjén ugyanígy nyerészkedik a nemzeti könyvesbolt, a radikális jelvényárus és a rovásírásos cégtáblával nyomuló zöldséges is. Jól teszik, erről szól az üzlet. De ha ők kereshetnek, miért ne juthatnának profithoz a zsidók is?

Az is igaz, hogy jó néhány elvetemült gazember, korrupt csaló van a zsidó beruházók között. Pontosabban köztük IS! Általánosítani azonban nem kéne.

A héten a világ legnagyobb gyógyszergyári csomagoló-egységét adták át Debrecenben, amely közvetlenül 300 embernek, közvetve sok száz környékbelinek fog munkát adni. Hasonló nagyságrendű izraeli beruházás folyik Gödöllőn, ahol steril gyógyászati eszközöket gyártanak majd. Magyar kórházakat és patikákat is ellátva.

A debreceni gyáravatón résztvevő Navracsics Tibor nyíltan dicsérte az izraeli egészségügyi óriáscéget, multit. Kiemelve, hogy az ország olyan elmaradottabb térségeiben is üzemeltetnek gyárakat, mint a borsodi Sajóbábony. Tegyük hozzá, profi üzletemberek révén mindezt nyílván nem puszta jótékonyságból és emberszeretetből teszik (a szegényebb régiókban olcsóbb a munkaerő, viszont nagyobb az állami és EU-s támogatás), de mindez a tényeken nem változtat. Munkanélküli embereknek állást, sőt Debrecenben konkrét képzési lehetőséget kínálnak. A város és a gyár együtt iskoláz be tanulókat a helyi vegyipari szakközépiskolába, amelynek sikeres elvégzése esetén munkahelyeket biztosítanak nekik. Egy izraeli cég magyar fiatalokba fektet. Holott külföldről vagy Romániából, alacsonyabb bérért is toborozhatnának szakembereket, akiket még ki sem kellene képezni. Ehelyett magyar fiataloknak adnak lehetőséget, mindez nem hősiesség, hanem gesztus. Hála a hozzájuk korrekten álló debreceni vezetés felé.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Kósa Lajos polgármester, Fidesz alelnök megnyitójukban nyíltan támogatták a TEVA-t és magyarországi tevékenységét. Nyilatkozatuk és kiállásuk kockázatos és éppen ezért becsülendő részükről. A szélsőjobb ugyanis vadássza az olyan Fideszes politikusokat, akik Izrael vagy befektetői iránt tesznek gesztusokat. Ebből a szempontból kifejezetten előnyös, hogy a Fidesz mindent vitt tavasszal. Nincsenek kiszolgáltatva a szélsőjobbnak.

Egy Fidesz-Jobbik, vagy a radikális párt külső támogatását élvező kormány vezető tisztségviselői részéről nem hangozhatnának el ilyen kijelentések.

A TEVA 17 éve van jelen Magyarországon, Debrecenben, Sajóbábonyban és Gödöllőn több mint 3000 embert foglalkoztatnak. Az izraeli gyógyszergyár beruházását a magyar kormány 2 milliárd forinttal támogatta. Lehet emiatt hőbörögni és az adófizetők pénzének „zsidó lenyúlásáról” beszélni, vissza lehet kérni a lóvét és államosítani gyárat, de akkor ugrana 3000 munkahely és a többszáz milliárdnyi leendő befektetés. Meg persze a helyi szakemberek, építőipari vállalkozók megbízásai: csak a debreceni üzem négyszintes és 1300 négyzetméteres. Magyar vállalkozók munkájából és építőanyagából készült.

Mindezt felismerte a jobboldali kormány is, amely retorikájából gyorsan eltűntette a multi és nemzetközi tőkeellenes felhangokat. Kigyomlálták a náci szemetet.

Sajnos minden a jobbos sajtó izraeli befektetőkkel kapcsolatos, sokszor általánosító és bántó híradásaira nem igaz. Persze, tudjuk: kellenek a kemény szavak a Fidesz jobbszélének, amelynek tagjai gutaütés, szívinfarktus, idegrendszeri vagy daganatos megbetegedések ellen lehet hogy éppen a gaz zsidók gyógyszereit szedik. Dobjuk szemétre ezeket is? Vagy elegendő lenne néhány előítéletet mellőzni?

Bajtársak, nem kell mindent bevenni!