Loman 6. nyakcsigolyája összeroppant. Skorpiók a Népkertben

Vasárnap este 17.30-kor az utolsó előtti alapszakaszbeli hazai mérkőzésére készül a Speedway Miskolc együttese . A narancssárga-feketék, a sárga-feketéket látják vendégül a Budai József utcai oválon.
A poznani skorpiók legutóbb 2006. szeptember 10-én szerepeltek Miskolcon, akkor 6 ponttal bizonyultak jobbnak a hazaiaknál. Az akkori miskolci siker jelentette a lengyelek számára az I. ligába jutást.
De az a szeptemberi derbi nem csak azért volt emlékezetes, mert itt harcolták ki a sárga-feketék a feljutást, hanem azért is, mert 2 hatalmas baleset borzolta szurkolók kedélyét. A speedwayinfo oldalán az archívumban még fellelhetőek a balesetekről, ill. a következményükről készült fotók.
A verseny első futamának első kanyarbeszállója már bukást hozott. A négy junior bemutatta a klasszikus salakos start utáni dominó-produkciót.

Az első komolyabb sérülést Lukasz Loman szenvedte el, amikor is egy motorhiba miatt hatalmasat bukott, és a 6. nyakcsigolyája összeroppant. A másik nagy bukás a verseny hajrájában következett be. A 12. futam startját követően óriásit esett az akkor már közel 50 esztendős Andrzej Huszcza, aki a bukása következtében gyakorlatilag lebontotta a palánkot, majd az érkező Stefáni Attila akadt bele a lengyel motorjába és átrepült felette.

A verseny végül hazai futamgyőzelemmel zárult, de mint már írtuk ez akkor már nem osztott, nem szorzott, mert a mérkőzést végül a lengyelek nyerték.
Az említett 12. futambeli bukásban a motorok is összetörtek. S mivel ilyen hatalmas bukást (szerencsére) ritkán lát a nagyérdemű publikum, a csapatvezetés úgy döntött elárverezik Stefáni Attila megsérült motorjának elgörbült első kerekét, ezzel segítve a komoly anyagi kárt szenvedő miskolci vaspapucsost. A kerék végül 40 000.- Ft-ért lelt gazdára, mely összeget a vevő által „képviselt” két kislány adott át a motorosnak.

Az ellenfélnél jelenleg Robert Miśkowiak, Norbert Kościuch, és Adam Skórnicki számít a legjobb pontszerzőnek, akik az összesített lista 20,21,22-ik helyét foglalják el, megelőzve a legjobb magyar pontgyűjtőt James Wrightot.
Vasárnap este a népkerti salakon, egy igazi alsóházi rangadóra van kilátás. A pontokra mind a két csapatnak égetően nagy szüksége van. Reméljük a 4 évvel ezelőttihez hasonló bukásokat nem látunk majd, viszont egy kemény, férfias küzdelmet igen.
S, hogy a 15 futam után ki örül majd a borsodi megyeszékhelyen? Azt megtudja mindenki, aki kilátogat a Budai József utcába.