Nem mindennapi ötlettel állt elő az egyik hazai kommunikációs ügynökség, az A-Z PRodukció Kft, kiadták az első magyar nyelvű marketinggel, pr-rel és rendezvénnyel foglalkozó lapot, amely kizárólag ügynökségi szempontból közelíti meg a szakma kérdéseit. Ennek köszönhetően a vállalati kommunikációs szakemberek egy új aspektusból is nyerhetnek bepillantást az ügynökségi munkába. A cikkek szerzői szerint: mindez segíthet abban, hogy a megrendelők jobban megértessék magukat az ügynökségekkel. Gyorsabban, stressz mentesebben dolgozzanak együtt egy-egy projekt kapcsán.

Az első ingyenes lapban olyan témákkal foglalkoznak, mint „Miért unalmasak a céges rendezvények?”, vagy „Milyen a jó kommunikációs szakember?”, de „10 jó ötlet, hogyan kerülj címoldalra!” című írásból olyan ötletekkel ismerkedhetnek meg az olvasók, amelyek bármikor címlapra repítik a rendezvényüket.

„Az újsággal az volt a célunk, hogy a szakmabeliek elkezdjenek ügynökségi szempontból gondolkozni, hogy megismerkedjenek olyan kreatív koncepciókkal, amellyel felpezsdíthetik akár a rendezvényeiket, akár a kommunikációs tevékenységeiket„– mondta Bóta Renáta az A-Z Produkció ügyvezető igazgatója.

„A „Nem mindent lehet szex-el eladni” írás címéből már gondolhatjuk miről fog a cikk szólni, viszont egy valós problémát taglal, hiszen rengeteg ügynökség és megrendelő hiszi azt, hogy célcsoportját könnyen elérheti egy-egy csinos meztelen lány képével. Pedig a kutatások azt bizonyítják, hogy az emberek ingerküszöbét már nem éri el ez a fajta megoldás. Viszont egy-egy meghökkentő koncepcióval könnyedén elérhetjük a célcsoportunkat, feltéve ha ismerjük őket.” – mondta Éskovács Péter az ügynökség pr divízió vezetője. Majd hozzátette – „sajnos manapság kevés időt fordítanak az ügynökségek, hogy megismerjék ügyfeleik célcsoportjait, ezért is van annyi elfuserált reklám, rendezvény.”

„Az újságot bárkinek eljuttatjuk díjmentesen, ha felkeres minket, mert úgy hisszük a benne foglaltak közérdekű információkat tartalmaznak és ezzel is elősegíthetjük a hazai kommunikációs ipar fellendülését.” – tudtuk meg Bóta Renátától, az ügynökség vezetőjétől.