Kirúgták az Északerdő igazgatóját Cserép Jánost is

A képen Szamosvölgyi Péter polgármester és Cserép János látható

A Magyar Fejlesztési Bank – egy törvénymódosítás miatt – nagyjából 50 cégnél gyakorolja a tulajdonosi jogokat, ezek nagy részénél – 44 társaságnál – már megtörtént az átadás-átvétel.
Cserép utódja Zay Adorján.

 

Zemplén Fővárosának fejlődését segítő munkájáért,
példaértékű és odaadó tevékenységéért
Sátoraljaújhely Város Önkormányzata
2009. október 23-án
Díszpolgári Címet adományozott
Cserép János erdőmérnök,
az Északerdő Zrt. vezérigazgatója részére.

Cserép János Sátoraljaújhelyben született. Gyermekként és fiatal szakemberként is a Zemplénhez kötődött, szakmai pályafutását Füzérkomlóson, Kemencepatakon kezdte 1976-ban. Élete egybeforrt a természettel, az erdővel, több mint három évtizedes hűség köti a megye erdő- és vadgazdálkodásához. Fáradhatatlan energiával végez számos közéleti tevékenységet, országos szintű erdészeti feladatkörökben is, amit az évek során kapott kitüntetések, elismerések is bizonyítanak.

„Mindig talált és talál ma is időt szülővárosának és korábbi munkaterületeinek látogatására, a felmerülő gondok, a fejlesztő kezdeményezések támogatására. Sokat segített és jelentős mértékben működött közre a Sátoraljaújhelyben jelenleg is folyó nagy beruházások, attrakciók és a térség felzárkóztatását szolgáló programok megvalósításában. Egyénisége, kiváló emberi tulajdonságai méltán tették Zemplén fővárosának elismert polgárává.”

A képen Szamosvölgyi Péter polgármester és Cserép János látható.