Tisztelt Cím! Tisztelet Északhirnök!

Az alábi ügyben fordulnék Önökhöz! Társasházunk (Gesztenyés u. 13-23) közös képviselői 2008-ban keresték fel a lakókat a panelprogram lehetőségeivel kapcsolatban. 2008. októberében a kellő számú támogatás mellett a lakók belevágtak a felújításba a fűtésdíjak közösképviselet által beígért drasztikus csökkenése miatt is

. Hosszas huza-vona után – tekintettel arra, hogy a közösköltség közel 20e Ft-ra emelkedett – a kivitelezés 2009. szeptember körül kezdődött el és november végére fejeződött be (nem kevés problémával, határidő csúszással és sokszor trehány munkával). Az egy éves csúszásból kifolyólag egy évet buktunk is a fűtésdíj drasztikus csökkenésén! Gondoltam akkor. Felháborodásomat a ma kézhezkapott, lakásonként/radiátoronként felszerelt hőmennyiség mérők alapján kiszámolt számlaösszesítő váltotta ki. A MIHŐ közel 80.000 magyar forintot vár még, hogy befizessek. Csekkjeimet elővéve az alábbi számítások jöttek ki:

– 2008. szeptember – 2009. június hó között durván 95e forintot fizettem fűtés és vízfelmelegítés címszó alatt.

– 2009. szeptember – 2010. június hó között ez az összeg 140e forintot tesz ki a távhő ÁFÁ-jának 5%-ra történő csökkentése ellenére is.
Erre jön még most rá az a közel 80e forint követelés, amit vesztemre az imént vettem ki a postaládából.

A kérdés adott és egyszerű: van-e értelme a panelprogramnak!? Ki jár jól és ki nem. Én biztos az utóbbiak táborához tartozom!

Tisztelettel: Név és cím a szerkesztőségben