Cserélhető objektíves HD videókamerát mutatott be a Sony

A Sony bemutatta amatőröknek szánt, cserélhető objektívvel rendelkező HD kameráját, mely méltó a 25 éves múltra visszatekintő Handycam ágazat hírnevéhez.

A Handycam NEX-VG10E full HD videófelvételre képes, és sztereó hangzással, illetve APS-C méretű szenzorának köszönhetően a professzionális kamerák képminőségével rendelkezik. A 14,2 valós megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor jóval nagyobb a hagyományos kamerákban használtnál. Ezáltal mélységélessége kiváló, és lehetővé teszi a mozikból már jól ismert defókuszált hátterű felvételek készítését. Mivel a kamerával DSLR minőségű fotók rögzíthetők, a gyártó közleménye szerint akár a fotóstáska mérete is csökkenthető.

Az elsősorban hobbivideósoknak illetve fotósoknak szánt NEX-VG10E-hez a jelenleg kapható háromféle E-bajonettes objektív közvetlen használata mellett az opcionális LA-EA1 adapterrel az alpha fényképezőgépek A-bajonettes objektívjei is csatlakoztathatók. A Full HD 1920×1080 videók AVCHDTM formátumban kerülnek rögzítésre, maximum 24 Mbps bitrate mellett. A HD videófelvétel közben nincs limitálva a felvételi idő. A felvételek tárolására Memory Stick PRO Duo vagy SD memóriakártyákat használhatunk.

A NEX-VG10E alapfelszereltségként tartalmazza a képstabilizálóval is ellátott E18-200mm F3.5-6.3 OSS objektívet, amely 11x optikai zoomtartománnyal rendelkezik. Mivel ez az E-bajonettes objektív kifejezetten videófelvételek készítésére született, rendkívül csendes autofókusz illetve blendeállítás jellemzi. A beépített optikai SteadyShot képstabilizáló rendszer tisztább felvételeket nyújt kézi felvétel esetén.