Kiesett egy kétüléses katapultból, a csúzli elvéhez hasonló működésű játékból egy fesztiválozó a tokaji Hegyalja Fesztiválon péntek este fél 8 körül. A 15-25 méteres zuhanás után egy fémplatós teherautóra esett.

10 mentős sietett a megmentésére, idegesnek tűntek. A fesztiválozó először csak feküdt, nem mozgott, feltehetően stabilizálni próbálták az állapotát, hogy kórházba lehessen szállítani. Háromnegyed órával később tudták betenni a mentőautóba. A fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett, de már nincs életveszélyben.

A katapultban ülő másik fesztiválozót csak este 8 körül hozták le a levegőből, addig 15 méteres magasságban himbálózott. A másik üléséből lógott le a biztonsági öv, lentről azonban nem lehetett látni, hogy kioldódott vagy elszakadt. A fesztivál sajtósa tudósítónknak azt mondta, hogy az öt ponton rögzített, versenyautókban használt övhöz hasonló szerkezet nem szakadt el, és hogy a baleset okát a rendőrség fogja kivizsgálni.

A játék kezdete előtt egyébként az üzemeltetők általában többször ellenőrzik, hogy a biztonsági övek jól be vannak-e csatolva, a rendszer pedig olyan, hogy menet közben már kicsatolásra nincs lehetőség.

A katapult játék lényege, hogy két 40 méteres oszlop közé kifeszítenek egy gumikötelet, majd a két embert 2 másodperc alatt 50 méteres magasságba lövik fel-írja az index.hu