Turisztikai tábor a Magas Tátrában!
Gyönyörű magashegyi völgyek, bővizű hegyi patakok, vízesések és maga a HEGY!! Ezt kínálja az egri Kárpát Egyesület legnépszerűbb és „leghagyományosabb” tábora. Mindez és túráink változatossága a biztosíték arra, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő nehézségű túrát, és hogy ez az öt nap igazi feltöltődéssé és kikapcsolódássá váljék.
Hagyományainkhoz hűen minden napra jut egy-egy meghódítandó csúcs, így feljuthatunk a Rysyre (Tengerszem-csúcs, 2505 m), a Nagyszalóki csúcsra (2452 m) és a Lengyel-Tátra pazar kilátást nyújtó csúcsára, a Giewontra.
Természetesen idén is választhatunk a könnyebb túrák közül. Aki a „Tátrai Klasszikus” túráit választja, az ebédidőben a Poprádi-tavi ház (1494 m), a Kőpataki-turistaház (1475 m) teraszáról vagy épp a Gubalowkáról (Zakopáne) gyönyörködhet a Hegy látványában.
Az oda út sem fog túra nélkül eltelni, idei „bemelegítő” kirándulásunk a gyönyörű Szlovák-karsztban lesz. Hazafelé természetesen megint gyalog kelünk át (legalábbis az ezt igénylők) a Szlovák Paradicsomon. Ez utóbbit megfűszerezve egy igencsak kalandosnak tűnő kanyontúrával.
A tábor ideje: augusztus 18-22. (5 nap).
Szállásunk Tátralomnicon lesz, szállodában, ahol 2 ágyas, fürdőszobás szobákban pihenhetjük ki a túrák fáradalmait.
Utazás: Autóbusszal (amely természetesen végig velünk marad)
Költségek: 12.000 Ft, + 100 EUR, amely magába foglalja az útiköltséget, a szállásdíjat félpanziós ellátással, valamint a túravezetést.
Biztosításról mindenki maga gondoskodik!
Jelentkezés: Köves Gyula táborvezetőnél 12.000 Ft előleg befizetésével (az Eurót a helyszínen kell fizetni). Telefon: 20/326-4943 E-mail: kovesgy01@t-online.hu