A Trimp Holding Zrt. 10,5 milliárd forintos beruházással épít tengervízi víz alatti luxusszállodát a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalas mellett

a komplexum 2013 szeptemberének végén nyithatja meg kapuit – mondta Kökény Béla, a cég vezérigazgatója. A diósdi székhelyű, elsősorban gyógyászati, wellness és turisztikai beruházásokra specializálódó cég az idén alakult – ismertette Pasaréti Zsolt ötletgazda és tulajdonos.

A körülbelül 350 vendég befogadására alkalmas szálloda egy 6 hektáros területen épül majd fel, a négy szintű épületegyüttes alapterülete 13 500 négyzetméter. A szintek közül a tervek szerint három a víz alatt helyezkedik majd el, a víz mélysége 11,5 méter lesz.

A szobákat egy búvárkodásra is alkalmas, tengeri élővilággal tarkított 20 méter széles medence öleli majd körbe – mondta Fodor Gusztáv István épület designer és tulajdonos. Az engedélyezési tervek várhatóan októberre elkészülnek, így alkalmas időjárás esetén még idén ősszel megkezdhetik a földmunkákat – fűzték hozzá a tulajdonosok. Elmondták azt is, hogy a beruházáshoz európai uniós forrásokra is pályáznak, a környezetbarát létesítmény működtetésére megújuló energia forrásokat vesznek igénybe. A beruházással körülbelül 110 munkahelyet teremt – mondta Kökény Béla.