Sztahó úr, a fészekrakós avasi cigányok és a MIK

Évek óta ázik a lakásom, kereste meg portálunk panaszával Csoma István a miskolci Áfonyás utca 5-ből.
A 10 emeleten lakó olvasónk alaposan megszívta az elmúlt hónapok csapadékos időjárását. P1020320_640x480Mivel a tető szigetelése már régen elporladt, a víz akadálytalanul folyik be a lakásba, gyakran a a konnektorokból vagy a csilláron át. Csoma úr szerint a ház képviseletét ellátó MIK nagy ívben tesz az egészre, képviselője Sztahó László meg a „hol volt, hol nem volt ” mesevilágot idézi. Ő például nem tudja soha elérni.
Az eszakhirnok.hu nak azonban sikerült. A társasház közös képviseletét vállalkozói alapon ellátó MIK-es Sztahó lapunknak elmondta, amit elmondott , de a MIK úgy látta, hogy Sztahó úr nem nyilatkozhat, bár korábban meg éppen hozzá irányítottak minket. (Lásd a MIK hivatalos álláspontját a cikk alatt. Annyit talán elárulhatunk, hogy Sztahó úr is hasonlókat mondogatott mint a főnökei, csak egy kicsit sarkosabban …)A ház egyébként tele van „fészekrakós” cigányokkal, valószínűleg ezért volt meleg a „pite” a MIK-nek.

MIK Zrt. elérhetőségével kapcsolatban: a cég telefonszámai, levelezési címe ismert, megtalálható a telefonkönyvben is, több internetes portálon is, s van ügyfélszolgálata is.
Az említett társasházban sok család található, akik nem fizetik a közös költségeket, és miattuk pedig sajnos mások sem. Emiatt csak arra elegendő a pénz, hogy az alapvető szolgáltatásokat fent tudják tartani, de néha még ez sem sikerül, ezért nem tudnak költeni a tetőszigetelésre. A MIK Zrt. bármikor kész elvégeztetni a tetőszigetelési munkákat a társasház megbízásából, amennyiben a lakók ennek fedezetét a közös költségen keresztül befizetik. A MIK Zrt a legnagyobb gondossággal intézi a társasház ügyeit, de a fenntartási, felújítási munkákra a pénzt a tulajdonosoknak kell biztosítaniuk.