A kormány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hozzávetőleg ötmilliárd forint értékű önálló kormányprojektet indít az árvízben megsérült közösségi építmények fejlesztésére.
Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője a kormány szerdai ülése után azt mondta: Borsod megyében a kormány nemcsak a helyreállítást finanszírozza majd, hanem a kötelező önkormányzati feladatot ellátó épületek – óvodák, bölcsődék, szociális otthonok – helyreállítását is. E tervezést a Makovecz Imre nevével fémjelzett csapatra bízzák.

Bakondi György és Nagy Anna kormányszóvivő is egybehangzóan úgy fogalmazott a szikszói polgármester nyilatkozataival kapcsolatban, hogy nem szerencsés, ha az emberek problémáiból bárki politikai tőkét kovácsol; kevesebb politikai küzdelemre és több pontosságra van szükség az emberek ügyi intézésében. Füzesséri József Szikszó szocialista polgármestere kedden arról beszélt a kormány a magáningatlanokban keletkezett szerkezeti károkat nem téríti meg, holott korábban azt az illúziót keltette az emberekben: számíthatnak a magáningatlanokban történt károk megtérítésére.