A gép futóművén keresztül kapaszkodott fel egy férfi egy Szaúd-Arábiába tartó repülőre Bejrútban. Az utaskísérők megpróbálták figyelmeztetni a pilótát, de az folytatta a felszállást, a potyautas így meghalt, holttestét azonban csak Rijádban fedezték fel.

Holttestet találtak a rijádi repülőtér munkásai a szaúdi Nas Air légitársaság Bejrútból érkező járatának futóművénél – közölték a légügyi hatóságok szombaton. A férfi valószínűleg potyautasként akart utazni. A holttestet az egyik szervizes munkás fedezte fel, miközben az Airbus 320-as egyik jobb hátsó futóművét ellenőrizte a King Khaled nemzetközi repülőtéren.

A szaúdi légügyi hatóság szerint a férfi a libanoni főváros repülőterén került a gép futómű-házába, közvetlenül a felszállás előtt, ám egyelőre nem világos, hogyan. „A még nem azonosított férfi a felszállás előtt valahogy megragadta a repülőgép futóművét Bejrútban, anélkül, hogy az irányítótorony észrevette volna” – áll a hatósági közleményben, ami szerint a holttesten most vizsgálatokat végeznek a halál pontos okának kiderítésére.

Az NNA libanoni hírügynökség szemtanúkat idézve azt írta ugyanis, hogy a gép utasai felszállás előtt látták a hátizsákos, baseball sapkás férfit a repülő után rohanni. Mint közölték: a férfi úgy próbálta leinteni a gépet, mint egy taxit, és miután egyszer megbotlott, tovább rohant a repülő után. „Az utasok és az utaskísérők tájékoztatták a pilótát, ám ő nem tett semmit, folytatta a felszállást, anélkül, hogy informálta volna a bejrúti irányítótornyot” – írta a hírügynökség.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi végül hogyan került a futómű-házba, és pontosan mi okozta a halálát. A Nas Air légitársaság még nem kommentálta az esetet.