Leisztinger bavásárolná magat a DVTK-ba

Mint arról a pepsifoci.hu elsőként beszámolt, előfordulhat, hogy az ország negyedik leggazdagabb emberének tartott Leisztinger Tamás érdekeltségébe kerülhet a jövőben a DVTK labdarúgócsapata.

A 69,5 milliárdos becsült vagyonával a 100 leggazdagabb magyart bemutató listáján a roppant előkelő negyedik helyet elfoglaló üzletember esetleges szerepvállalásáról azóta több regionális és országos lap is beszámolt, és a boon.hu cikke szerint hamarosan a célegyenesbe fordul, illetve, kell, hogy forduljon az ügy.

Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata képviselőtestületének tagjai a legutóbbi ülésen, június 24-én egy ajánlattal ismerkedhettek meg, amelyben a DFC Kft. iránt érdeklődő csoport – meg nem erősített hírek szerint, e mögött Leisztinger Tamás, milliárdos nagyvállalkozó áll – írásban jelezte, hogy milyen feltételekkel szállna be a diósgyőri fociba, illetve ebben az anyagban az is szerepelt, hogy ajánlatát július 15-ig tartja fenn.

A közgyűlésen Káli Sándor, Miskolc polgármestere kapott felhatalmazást arra, hogy a szerződéskötéssel kapcsolatos tárgyalásokat lefolytassa. Az eszakhirnok.hu információja szerint a miskolci önkormányzat legalább 500 millió forintot szeretne kapni a eladásra szánt üzletrészért, de Leisztinger ragaszkodik, hogy az az önkormányzat megemelt összegű havi támogatással segítse a csapat működését.