A legöregebb miskolci Fideszesek sem ismerik Mengyi Rolandot, Ódor utódját

A legöregebb miskolci Fideszesek sem ismerik Mengyi Rolandot, sőt a többség még nem is látta. Az alábbi cikket a képviselő honlapjáról vettük le. (http://drmengyiroland.fidesz.hu/) 
Bemutatkozás

dr. Mengyi RolandInterjú Dr. Mengyi Rolanddal a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és a KDNP országgyűlési képviselőjelöltjével.

Sokan kérdeznek kicsoda dr. Mengyi Roland a FIDESZ új tiszaújvárosi képviselőjelöltje, városi elnökként kötelességemnek éreztem, hogy eleget tegyek a szavazói igényeknek és rövid újévi beszélgetésem legfontosabb információit, megosszam a kedves olvasóinkkal.

Török Dezső: Kicsoda is dr. Mengyi Roland?
dr. Mengyi Roland: 34 éves jogász vagyok, Tiszaújvárosban születtem és ott jártam általános, illetve középiskolába, közben tizenévesen családommal Sajóörösre költöztünk, azonban a tanulás és a sport miatt továbbra is Tiszaújvároshoz kötődött az életem, miközben megismertem a térség kistelepüléseinek hangulatát is.
Az Eötvös József Gimnázium és Ipari Szakközépiskolában érettségiztem, ezt követően a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi Karán végeztem Jogászként, majd Társasági szakjogász képzésen vettem részt. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának Közgazdász hallgatója vagyok.

Török Dezső: Igazán elismerésre méltó, de gyakori kritika a FIDESZ jelöltjeivel szemben, hogy munkatapasztalat nélkül közügyekkel foglakozni nem célszerű?
dr. Mengyi Roland: Az egyetemi évek alatt is mindvégig dolgoztam, így jelentős munkatapasztalatra tettem szert a közigazgatás területén és a versenyszférában is. Jellemzően pénzügyekkel, gazdasággal, gazdasági joggal, beruházásokkal, munkahelyteremtéssel foglalkoztam. Társadalmi megbízatásaim kapcsán egy közhasznú alapítvány elnökekeként is tevékenykedtem. Mint magánembert is a munka határoz meg, ha éppen nem dolgozom, akkor is azon gondolkodom, hogy mit kellene másnap tennem. Mint mindenki más, a munkámban mindig a legjobbra törekedtem, miközben megismertem a környezetemben a jövőkép nélküli mindennapok nehézségeit is. Büszke vagyok arra, a képességemre, hogy a problémákban a kihívásokat lássam és van elég erőm a változásokhoz, az elkezdett feladatok befejezéséhez, valamint ahhoz, hogy soha nem felejtettem el, hogy honnan érkezem és hová tartok.

Török Dezső: Nehézségekből van bőven. Az előre lépéshez, pedig jó a fiatalos lendület, de nyerhető-e a körzetünk?
dr. Mengyi Roland: Meggyőződésem, hogy eljött a pillanat, amikor már nem elég azt mondani, hogy elég volt a megszorításokból és az ígérgetésekből, tenni is kell, dolgozni azért, hogy mindenki számára érezhető legyen a változás. Az elmúlt nyolc évben az MSZP által vezetett kormány sajnos nem segítette az embereket, a kis és közepes – családi vállalkozásokat, a térséget abban, hogy megbirkózzanak a nehézségekkel, nem nyújtott jövőképet az embereknek, nem adott lehetőséget a fejlődésre.

Török Dezső: Mire számíthatunk, ha a FIDESZ nyeri a választásokat és oly sok év kihagyás után újra lenne körzetünknek egy jobboldali képviselője a Parlamentben?
dr. Mengyi Roland: Megítélésem szerint a térségnek munkahelyekre, a termőföldek védelmére és a családi gazdaságok, vállalkozások támogatására, valamint a korrupció visszaszorítására van szüksége. Fontos tennivalóink vannak a fiataljaink megtartása és a nyugdíjasaink védelme érdekében is.

Török Dezső: Mi a véleménye az elmúlt évek kormányzásáról?
dr. Mengyi Roland: Ezt a kérdést az elmúlt hetekben és hónapokban rengeteg a választókerületünkben élő embernek – fiatalnak és idősnek egyaránt – tettem fel én magam is. Minden esetben közel azonos válaszokat kaptam. A legelső, hogy az MSZP tönkretett mindent maga körül, és az emberek már nem hiszik el azt sem, hogy ez csak hozzá nem értés miatt volt így. Beszélni akarnak a „Gyurcsány-i hazugságokról”, amelyekkel az MSZP a 2006 évi választásokat elcsalta, amelyekkel mindannyiunkat becsaptak. És szeretnének azoknak is a szemébe nézni, akik ennek a hazug politikának a kiszolgálói voltak és kiszolgálói azóta is. A második dolog, hogy az emberek tisztán akarnak látni, nem szeretik a csúsztatásokat, amellyel a szocialisták el akarják hitetni velük, hogy ők nem is voltak ott……közben minden alkalmat megragadtak, hogy megosszák, és szembe fordítsák egymással az egyes társadalmi csoportokat: tanárt a szülővel, orvost a beteggel, vidéket a fővárossal és még sorolhatnám. Tudja, az elmúl nyolc évben a Fidesz minden építő kritikája és javaslata elutasításra került az MSZP által, de nem tétlenkedtek: másnap már arról beszéltek, hogy hozzászólásunk, jobbító és alkotó szándékkal tett javaslatunk nem is volt. Furcsa példa, de egy, az elmúlt években a létbizonytalanság határára jutatott nyugdíjas bácsikától hallottam, s éppen ide illik: ha valakitől kapunk egy pofont, ég az arcunk és elesünk, majd aki lesújtott ránk a fájdalmas kiáltásra összegyűlő emberek előtt kezet nyújt, és úgy tesz, mintha csak segíteni akart volna. Ha pedig ezt a kezet elutasítjuk, miközben próbálunk feltápászkodni, az arcátlanul világgá kiáltja, hogy mi nem vagyunk képesek konszenzusra. AZ MSZP és összes képviselője ezt teszi, azzal a különbséggel, hogy nem csak egy pofont kaptunk, hanem az elmúlt nyolc évben földbe döngöltek mindahányunkat, a gazdaságunkat, a hazánkat. Ez így nem mehet tovább !

Török Dezső
Elnök,
FIDESZ Városi Alapszervezet
Tiszaújváros.