Június 15-éig nyújthatják be vis maior igényüket azok a miskolciak , akik kárt szenvedtek a várost ért májusi és júniusi esőzések miatt. Akkor több száz ingatlant öntött el az áradat, elsősorban a Szinva-patak okozott problémát.
A miskolci közgyűlés júniusi ülésén egy városi vis maior alapot hozott létre, a magántulajdonokban, lakóépületekben keletkezett rendkívüli természeti károk enyhítésére. Ez a támogatás csak a város közigazgatási területén bejelentett – saját tulajdonú – lakóhellyel rendelkező, s életvitelszerűen a városban tartózkodó személyekre terjed ki, akik az árvíz miatt anyagi kárt szenvedett lakóépületben, lakásban élnek.

A károsultak vis maior kérelmeiket 2010. július 15-éig nyújthatják be, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Egészségügyi, Családvédelmi és Foglalkoztatáspolitikai Főosztály Egészségügyi és Szociális Osztályán. (Miskolc, Petőfi u. 39.) A határidő letelte után nincs lehetőség kérelmek beadására – közölte Veres László. Az alapból az önkormányzat döntése szerint 15 millió forint osztható szét.