Mosonmagyaróvári gimnazisták ültek az USA-ban elsüllyedt hajón

A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium diákjai és tanárai ültek azon a városnéző hajón, amely szerdán egy uszállyal ütközött a Delaware folyón Philadelphiában.

A gimnázium igazgatója sem tud többet a két eltűnt fiatalról annál, mint amennyit a New York-i konzulátuson közöltek vele.

A 15 fős iskolai csoport amerikai útját a hollandiai székhelyű keresztény szervezet, az Atlantic Bridge International szervezte, amely évek óta kapcsolatban áll a mosonmagyaróvári gimnáziummal és más hazai intézményekkel is.
A mosonmagyaróvári diákok – akiket két tanár kísért – a Bridgebuilders Club keresztény-kulturális csereprogrammal érkeztek az USA-ba július 2-án, és eredetileg 23-ig maradtak volna. A szerdai baleset előtt New Yorkban jártak, itt készült róluk az Atlantic Bridge International honlapján közzétett fenti fotó is. A philadelphiai látogatásukat a marshalltoni metodista templom munkatársai szervezték. A magyarokat is szállító kétéltű városnéző vízibuszba szerdán egy uszály ütközött Philadelphiában. A baleset során a 37 utas és a személyzet tagjai a fedélzetről a Delaware folyóba estek, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiú eltűnt.