Hódmezővásárhelyi szégyenlista a segéllyel visszaélőkrőlHáromszázhúsz embert tartalmaz az a lista, amelyet a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban függesztettek ki arra hivatkozva, hogy a lakosok lássák, kik azok, akik a rászoruló polgárokat kiszorítják a támogatási rendszerből, s akikre több millió forintot költöttek, feleslegesen.

Lázár János polgármester a lista összeállítását és kifüggesztését azzal indokolta, hogy a nyilvánosság erejével szeretnének fellépni azokkal szemben, akik visszaélnek a szociális segélyekkel és támogatásokkal, s emiatt kiszorítják azokat az embereket, akik valójában rászorulnának a segítségre.

A Csongrád megyei város honlapján is megtalálható felsorolás szerint volt olyan, aki nem vállalta a felajánlott közcélú munkát, aki nem jelent meg a közcélú kiközvetítésen, aki nem vitte el vagy nem vette át az ebédjegyet, aki nem ment el az ingyen ebédért, aki nem vitte el a gyógyszerutalványt, sőt olyan is, aki a tejadományt nem vette át.

Ezek miatt kizárták őket a támogatásra jogosultak köréből. Rájuk egy hónapban fejenként 12 200 forintot költött a város, összesen 3,9 millió forintot.