Vörös Csepel. Kuplerájt a Fémműbe?

Július végén születik döntés a Csepeli Fémmű területén található Rugév-csarnok hasznosítására kiírt ötletpályázaton. A 22 ötletterv közül az egyik vigalmi negyedet rendezne be

a lepusztult gyárterületen álló 10 ezer négyzetméteres csarnokban, írja a Helyi Téma nyomán a Csepel Info.

A hónap végén derülhet ki, mi lesz a sorsa a Csepeli Fémmű területén található egykori Ruhaipari Gép- és Kerékpárgyártó Vállalat (RUGÉV) csarnoknak – olvasható a Helyi Témában. Az egymillió forintos ötletpályázaton szakmai zsűri dönti majd el, mihez kezdjenek a 10 ezer négyzetméteres gyárcsarnokkal.

A pályázat kiírója olyan megoldásokat keresett, amelyek segítik a volt iparterület városi integrációját, intenzív lakossági használatát. A pályázatra 22 ötletterv érkezett.

Az egyik pályázat vigalmi negyedet képzel a gyárcsarnok területére. Az elképzelés szerint egy ilyen ipari övezetben egy szerencsejátékokat és más szórakozást kínáló „bohém városrész” egyáltalán nem zavarná a lakosság nyugalmát.

Egy másik pályázat kerékpárplázát képzel a területre. Ez szervesen illeszkedne Csepel történelmébe és ipari hagyományaiba. A Csepeli Vas- és Fémmű a múlt században a hazai kerékpárgyártás fellegvára volt, és az iparterületen ma is több tucat biciklikereskedés található. A kerékpárpláza-terv szerint a vásárlók itt kipróbálhatnák az épületen belül a bicikliket vagy éppen egy szintén megépítendő versenypályán mutathatnák be azok képességeit.

A Helyi Téma szerint akad a pályázók között, aki multifunkcionális lakónegyedet valósítana meg, ahol elfér kollégium, művésztelep és fecskeház is. Egy másik ötlet szerint egészségközpontot lehetne kialakítani a csarnokban.