A 91 éves Jean Stevens nem csupán férje holttestével osztotta meg otthonát, hanem tavaly elhunyt ikertestvérével is – írja a Telegraph.co.uk.

Miután családtagjai meghaltak, az asszony kiásatta az elhunytak bebalzsamozott holttestét, és otthonában tárolta őket. Később a lehető legjobb tudása szerint kezelte a testeket, egészen addig, míg a rendőrség a múlt hónapban tippet nem kapott valakitől.

„Nagyon nehéz elfogadnom a halált” – mondta a nő, majd hozzátette: azt kívánja, bár újra tudna egyesülni férjével, James Stevensel, akivel közel 60 évig, vagyis a férfi 1999-es haláláig éltek együtt, és ikertestvérével, June Stevensel, aki tavaly októberben hunyt el.
hirdetés

„Azt gondolom, hogy mikor betesznek a földbe, az már a búcsúzást jelenti – mondja az idős nő. Ezen a módon azonban megérinthetem a húgom, vigyázhatok rá és beszélhetek hozzá.”

Húgát, aki legjobb házikabátjába volt öltöztetve, egy régi kanapén tartotta hálószobájától külön, egy kisebb szobában, időnként drága parfümöt permetezett rá.

„Szerettem volna bemenni és beszélni hozzá, és elfelejteni mindent. Feltettem rá a szemüvegét is, és olyankor az egész világ mintha kicserélődött volna. Szerettem volna rögzíteni őt az emlékezetemben, hogy örökre megmaradjon.”

Férjét a garázsban tartotta egy másik kanapén. A férfi sötét öltönyt és fehér inget viselt kék nyakkendővel.

„Láthattam őt, vigyázhattam rá és megérinthettem. Sok embernek borzasztó érzése van ezzel kapcsolatban, és azt kérdezik: miért akar bárki nézni egy halott embert? Nos, én teljesen másképp érzek a halállal kapcsolatban.”