Első becslések szerint több százmilliós jégkár érte ma délután a gömöri tájegység négy települését. Bánrévén, Héten, Sajópüspökin és Sajónémetin összesen közel 800 épület rongálódott meg. Öt város tűzoltói segédkeznek a helyreállításban. Bánrévén tyúktojás és teniszlabda nagyságú jég is esett, a lakóházak csaknem kilencven százalékát megrongálta a vihar.

Szombaton kora délután hirtelen a kánikulai forróságból 15 fokot csökkent a hőmérséklet, miközben fekete viharfelhők gyülekeztek a szlovák határ mentén.

Aztán jött egy kiadós zápor viharos széllel, ami hamarosan jégbe váltott és 20 forintos nagyságú jégdarabok verték el a térséget. Elsősorban a háztetők rongálódtak meg, de sok ablak is betört. Az utcákat 3-4 centis jég borította délután 13-14 óra között.

A vihar elmúltával döbbenetes látvány tárult a községek háztulajdonosai elé, hiszen könnyebb volt megszámolni az épen maradt, vagy csak kis mértékben károsult épületeket, mint a megrongálódottakat. A gyümölcsfákon szinte nem maradt levél, a veteményeskertek megsemmisültek.