A felsőzsolcaiak egyik legnagyobb félelme az, hogy sokan elhagyják a várost, miközben Miskolcról olyanok fognak beköltözni, akiknek kevés a pénzük, akik lezüllött életkörülmények között élnek,

ami azt is jelentheti, hogy Felsőzsolca szép lassan bádogvárossá alakul – vélekedett Milánkovich Ernő Felsőzsolca fideszes önkormányzati képviselője az FN.hu-nak nyilatkozva.

„Hiába van bárkinek is szép háza, amit nem vitt el az ár, ha a környezetében olyanok laknak, akik a lumpen társadalmi réteghez tartoznak, akkor ugyanannyit ér majd az ő háza is” – mondja a képviselő. A lapnak nyilatkozó ingatlanközvetítő, a miskolci Carina Ingatlaniroda tulajdonosa, Lukács Erika számításai szerint a katasztrófa után a városban legalább 20 százalékot zuhantak az ingatlanárak, még ott is, ahol nem volt víz. A vevőknek jóval nagyobb mozgásterük lett az alkudozás területén – derült ki szavaiból.

A 7 ezer lakosú városban csaknem 5 ezer embert érintett az árvíz. A többség néhány százezer forintos kárral megúszta, de csaknem 200 családnak mindene odaveszett. Összesen 5 milliárd forintra becsülik a várost ért kárt. Sokan most arra várnak, hogy a kormány megmondja, mennyi pénzt ad, mások pedig a felelősöket keresik.