A különböző célokból alakult civil szervezetek országszerte egyre aktívabbak, egyre nagyobb súllyal szólnak bele a települések és az ország mindennapi életébe.

A vezetésem alatt álló, Tapolcaiak Kulturális és Sportbaráti Köre a Gyerekekért Egyesület nevében voltam kénytelen a jog eszközeit kérni a Tapolca központjában egykor működött strand kapcsán.

Ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés miatt tettem bejelentést, Miskolc Városi Ügyészségnél, aki nyomozást rendelt el: ismeretlen tettes hűtlen kezelése bűntette miatt.

Úgy gondolom, hogy mindennek mégiscsak kell, hogy legyen felelőse. Napjainkban – amint másutt már láthattuk – még a testületi döntés sem nyújthat védelmet a felelősség alól való kibújásra. Akkor pedig öntsenek már végre Miskolcon is tiszta vizet a pohárba. Ezt kérjük,úgy gondolom nem csak a magunk nevében!

A Tapolcai strand ügye immár több mint másfél évtizede bonyolódik, és még mindig nem látszik a megoldás. Különböző víziók léteztek és léteznek, de olyan belátható időn belüli megoldás, amelyik a lakosság számára is megfelelő volna, olyan nincs, legalábbis a Miskolc M.J.V Önkormányzata által preferált választékban nincs.

A későbbiekben is határozottan ki fogok állni a lakosságot érintő fontos ügyek mellett, ezzel is szeretném Tapolca fejlődését elősegíteni!

Feith Károly