Jóváírja a júniusi havidíjat felsőzsolcai előfizetőinek és ingyen állítja helyre a lakások megrongálódott vezetékeit a UPC.

A 1749-es segélyvonalon összegyűlt támogatás mellett most tárgyi adományokkal is segíti a Sajó menti település bajbajutottjait a szolgáltató. Az infrastruktúra helyreállítása megerősített szakembergárdával zajlik.

A napokban kapják kézhez júniusi számláikat a UPC felsőzsolcai előfizetői. A szokásos tételek helyett ezúttal csak egy rövid értesítés áll a levélben, mely arról tájékoztatja az előfizetőket, hogy tekintettel az árvíz okozta károkra, a szolgáltató teljes egészében elengedi az e hónapra esedékes díjat. Aki szeretné lemondani vagy szüneteltetni a hűségszerződés keretében megrendelt szolgáltatását, az most ugyancsak különdíj nélkül teheti meg. A UPC vezetősége úgy véli, ez a legkevesebb, amivel a vállalat hozzájárulhat a bajbajutottak megsegítéséhez, és emellett igyekeznek más módokon is szerepet vállalni a károk enyhítésében.

A vízözön a UPC hálózatát sem kímélte, de a cég szakemberi már dolgoznak a helyreállításon, így hamarosan a település teljes területén befejezik a megrongálódott vezetékek javítását. A szolgáltató természetesen a lakásokon belül is ingyen cseréli ki a használhatatlanná vált vezetékeket – megerősített technikusi gárdával, hosszított munkarendben végzik a javítási munkákat. A UPC emellett eltekint az elveszett távközlési berendezések – modemek, médiaboxok – kártérítési díjától is, sőt az elromlott eszközöket szükség esetén díjmentesen cserél ki.

A UPC mindeközben a Máltai Szeretetszolgált ideiglenes helyszíni központjában díjmentesen biztosítja az internetszolgáltatást a mentési munkálatok koordinálásához, és továbbra is ingyenesen üzemelteti a partnereivel közösen létrehozott 1749-es adományvonalat. A május közepén elindított telefonos gyűjtésen eddig 140 millió Ft gyűlt össze az árvízkárosultak megsegítésére. A UPC hamarosan segélycsomagot juttat el a Felsőzsolcára, melyben helyet kapnak a saját dolgozóitól beérkezett adományok is.