A Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett pecsétgyűjtő akcióból úgy tűnik, egyre több a visszajáró vendég a Balatonon. Ők elsősorban a környező megyékből és a fővárosból érkeznek. Eddig 30.000 pecsétet osztottak ki, ám a Balaton Sound és a hamarosan induló Kékszalag Nagydíj is megnövelheti azok számát, akik részt akarnak venni a „nyomdázós” játékban.

3 – 4 százalékos forgalomnövekedést generálhat egyes nyári rendezvényeken az a pecsétgyűjtő akció, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) hirdetett meg. A kiemelt fesztiválokat érintő, forgalomgeneráló céllal életre hívott pecsétgyűjtő füzetben 28 rendezvényre lehet pecsételtetni, ezekből már tíz lezajlott. A 120.000 példányban kiadott füzet kb. egyharmada fogyott el ezeken. A népszerű füzetbe eddig kb. 30.000 pecsétet nyomtak. Dani Barbara, az RMI vezetője elmondta: a játékszabály szerint 5 pecsétet kell, hogy összegyűjtsön a fesztivállátogató, amelyekért értékes nyeremény jár. A szakértő szerint: az akció elsősorban a visszajáró vendégek körében népszerű. Többnyire a fővárosiak és a Balaton környéki megyék fiataljai gyűjtik a pecséteket. A stemplizők száma várhatóan a következő hónapban megugrik, hiszen most kezdődnek azok a rendezvények, amelyek a rossz idő ellenére is tömegeket vonzanak a tó partjára. Ilyen például a Balaton Sound, vagy a Kékszalag verseny, de ide sorolhatjuk a borfesztiválokat is. – tette hozzá Dani Barbara.

A betelt pecsétgyűjtő füzetet az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának kell elküldeni, amiért garantált nyereményeket kapnak a vendégek. Emellett az RMI októberig kéthavonta tart egy sorsolást, valamint év végén egy fődíj-sorsolást. A pecsétgyűjtő füzethez bárki hozzájuthat a balatoni Tourinform irodákban.