A felsőzsolcai árvíz hullámai magasra csaptak, a védekezés a bíróságon folytatódhat. A zsolcai képviselők szerint arcátlanság, hogy a miskolci jegyző még a tragédia után is építési engedélyt adott az árterületre. Látni akarják az építkezések papírjait és elhatározták, feljelentik Káli Sándort, Miskolc szocialista polgármesterét.

 

A felsőzsolcai katasztrófa felrázta a közvéleményt, kiderült, korrupció gyanús építkezések valósultak meg Miskolc határában, a Sajó árterületén. A felsőzsolcai önkormányzat kényes kérdéseket feszeget. A képviselőtestület az építkezésekről és az ártéri tulajdonviszonyokról minden iratot látni akar, levelet írnak Káli Sándornak is, amelyben kérik, sorolja fel, mit tett Zsolca védelmének érdekében– írja a Demokrata.

–A víz szembetalálta magát az M30-as és a Felsőzsolca között húzódó bekötőúttal, ami megfogta, duzzasztotta a vizet. Az útszakaszt a helyiek be akarták robbantani, hogy teret nyerjen a víz, de ez Miskolchoz tartozik. Több forrásból úgy értesültem, a miskolci polgármester, nem járult hozzá, azt válaszolta, túl költséges módja lenne a védekezésnek. A képviselőtestülettel elhatároztuk, feljelentjük Káli Sándort, aki gyanúnk szerint a miskolci védelmi bizottság elnökeként is lesöpörte az asztalról Zsolca érdekeit– nyilatkozta a Milánkovich Ernő, felsőzsolcai fideszes képviselő a Demokratának.

A Hetilap szerint a miskolci önkormányzat felelőssége vitatatlan az ártér beépítésében, hiszen a Miskolci Építési Szabályzatban ez a terület kiemelt kereskedelmi zónaként szerepel.