Két kórházi dolgozót bántalmazott egy tomboló beteg Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban kedden délelőtt. A bánrévei férfit a rendőrök fékezték meg, ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

Az epilepsziás és pszichiátriai kezelés alatt álló beteget korábban már beszállították a kórházba, ám onnan megszökött. Kedden ismét bevitték, de tombolni kezdett és két kórházi alkalmazottat is bántalmazott.
A rendőrség beszámolója szerint a harmincas éveiben járó férfi azt sérelmezte, hogy várnia kell a vizsgálatra, majd agresszíven kezdett viselkedni. Előbb berúgott egy ajtót, aztán kiszaladt az udvarra, ahol az intézmény egyik női alkalmazottjára, adminisztrátorára támadt, annak a haját tépte. A segítségért kiáltó nő védelmére kelt az egyik betegszállító, őt ugyancsak megütötte a tomboló beteg, akit végül a kiérkező rendőrök fékeztek meg.
A két dolgozó nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, őket a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai kihallgatták. A férfit pedig a pszichiátriai osztályra szállították. Ellene közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak miatt indult eljárás.