Sok ezer állat sorsa vált tragikussá, amikor a víz elöntötte a házakat és vele együtt a gazdátlan állatokat befogadó menhelyeket is. Az otthon nélkül maradt családok, ideiglenes szállásaikra sem vihették magukkal hűséges kutyáikat.
Az állatok, még az embereknél is kiszolgáltatottabbak. A szeretett állatainkról való gondoskodás megmutatja emberségünket. A rászoruló emberek érdekében már hatalmas társadalmi összefogás indult. Azonban a leginkább kiszolgáltatottabbaknak, a rászoruló embertársaink állatainak nyújtott segítségünk, társadalmi felelősség vállalásunk összetartásunkat, emberségünket jelképezi, így példát mutat a következő generáció számára is.

Időpont: 2010. július 8. (csütörtök) 20 óra
Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad
Fellépők: Zorán, Pa-Dö-Dő, Keresztes Ildikó, Gerendás Péter, Irishfeet és a Bloomhorne együttes, Szekeres Attila és Balázs Gergely improvizációi, valamint további meglepetések.
Műsorvezető: Hegyi Barbara és Azurák Csaba
Szervezők: A koncert a Szabad Tér Színház, a Vigyél Haza Alapítvány, Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület www.zoldzebra.hu és a Felelős Állatbarátok Egyesülete közös vállalásában kerül megrendezésre
A rendetzvény védnöke: Keveházi Krisztina, az Operaház magántáncosa
Jegyárak: 3000 és 2000 Ft/db

Cél: Minden, a jegy vásárlására elköltött forint közvetlenül a bajba jutott menhelyek és az ott élő kutyák megsegítésére szolgál.
A művészek nagyvonalúan lemondtak a fellépti díjakról, a szervezők és az önkéntesek szabadidejükben, ingyenesen végzik munkájukat. Bár törekszünk arra, hogy a Szabad Tér Színházzal közös vállalásban szervezett segély koncerten magas színvonalú kulturális élményt nyújtsunk támogatóinknak, a fő célunk a figyelem ráirányítása a problémára, és hogy a segítő szándékkal megvásárolt jegyekért cserébe mi is adhassunk valamit.
A támogatók a támogatás nagyságától függően pártoló jegyeket kapnak. A támogatás lehet pénzbeli, illetve tárgyi eszköz: táplálék, állatgyógyszer, fertőtlenítőszer stb., ami a menhelyek felújításához, használhatóvá tételéhez szükséges.

Az adományok elkülönített számlára kerülnek, melyet teljes egészében a menhelyek megsegítésére fordítunk. A Támogatóknak dokumentáltan és részletesen beszámolunk és az adományok sorsáról.