Több mint három héttel a Miskolc-közeli települést sújtó árvíz után az emberek továbbra is azt szeretnék, ha valaki megmondaná, miért úszott el a város lakóinak a vagyona egyik percről a másikra.

Az ár levonulta után több százan csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, amely független vizsgálatot sürgetett. Felsőzsolca fideszes önkormányzati képviselője múlt hét hétfőn végül megtette a feljelentését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen ismeretlen tettes ellen.

Milánkovich Ernő  elmondta, megítélése szerint az árvíz nem pusztán a természet ereje miatt következett be. A képviselő úgy véli, a katasztrófához az ártér beépítése, az M30-as autópálya nem megfelelő megépítése és a védekezésben tapasztalt hiányosságok is közrejátszottak.
Az önkormányzati képviselő beadványát nem dobta vissza a megyei főügyész, sőt úgy tudjuk, hogy utasította a városi ügyészséget, hogy saját hatáskörben indítson nyomozást.

A miskolci ügyészség szóvivője közölte, feljelentéskiegészítést rendeltek el, és megbízták a rendőrséget, hogy szerezze be a védekezéssel kapcsolatos dokumentumokat. Várhatóan két héten belül kiderül, indítanak-e nyomozást.