A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai az elmúlt hétvégén is ellenőrzési akciót szerveztek a megye útjain. A szabálytalanul közlekedő autósok közül 12-en összesen 92.000 forint helyszínbírságot fizethetnek, még a rendőrök további 4 esetben tettek feljelentést. Az ellenőrzések idején 10 forgalmi engedélyt vettek el a helyszínen a tulajdonostól, elsősorban érvénytelenség miatt.
A legkirívóbb gyorshajtó egy 25 éves miskolci fiatalember volt, aki egy Mercedes személygépkocsival közlekedett Miskolc belterületén.
A fiatal férfi pénteken a késő délutáni órákban a Soltész Nagy Kálmán utcán autózott, amikoris a sebességmérő műszer az engedélyezett 50 km/h sebesség helyett 133 km/h sebességet regisztrált.
A járőrök megállították az autó vezetőjét és ellenőrizték az iratokat is. Ekkor derült ki, hogy a fiatalember alig egy hónapja vette az autót, mely nem rendelkezett hatósági engedéllyel, mivel a járművet ideiglenesen kivonták a forgalomból. Így azon túlmenően, hogy a jármű fiatal vezetője 300 forint közigazgatási bírság megfizetésére számíthat, az autó forgalmi engedélyét is bevonták a rendőrök a helyszínen.