A péntek estétől szombat hajnalig tartó segélyfesztiválon, amelyet az árvízkárosultak javára rendeztek az Óbudai Hajógyári Szigeten, 10 zenei stílus szólalt meg, 10 színpadon. Fellépők között volt Sipos F. Tamás, Mága Zoltán, az Akela, a Kalapács, Antonyo, Miss Siva, Andrewboy, DJ Fat és Dj Quick. A pult mögött többek között Polgár Krisztina, Debreczeni Zita, VJ Zola és Szuper Levente állt.

A segíteni szándékozók  a belépő megvásárlásával támogatták az árvízkárosultakat. A belépésre szolgáló karszalagot a személyzet tagjai is megvásárolták, a házigazda előadók és a DJ-k  fejenként öt karszalaggal támogatták a rászorultakat. A vendégművészek díjtalan fellépésüket ajánlották fel, a szigeten található szórakozóhelyek tulajdonosa pedig 5 millió forintot adományozott.

A péntek este megrendezett S.O.S. Magyarország segélyfesztivál jótékony célra fordított bevétele meghaladta a 16,5 millió forintot, és a pénzt már át is adták a négy kiválasztott település: Óbuda-Békásmegyer, Edelény, Felsőzsolca, Sajópetri és a Magyar Vöröskereszt képviselőinek.