Illés Zoltán szerint le kellene mondania a miskolci polgármesternek és a jegyzőnek, amiért még az árvíz idején is adtak ki építési engedélyt a Felsőzsolca melletti árterületre. A miskolci önkormányzatnál azzal védekeznek, hogy a kérelmezők minden szakhatóságtól beszerezték a papírokat, így nem volt más választásuk, mint kiadni az építési engedélyt – hangzott el a szombati RTL Híradóban.

A miskolci önkormányzatnál öt nappal azután adtak ki újabb engedélyt egy nagyáruház építéséhez, hogy az érintett területet elöntötte az árvíz. Miközben már akkor szóba került, hogy az ártérre épült áruházak súlyosbították az árvízi helyzetet Felsőzsolcán.

 

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint egyértelmű volt, hogy oda nem szabad építkezni, és nem szabad kiadni építési engedélyt. Hozzátette: a hatóságok korábban is csalárd módon, szakmai megfontolások nélkül adták ki az engedélyeket, ez viszont nem indok, hogy az önkormányzat később is hasonló módon járjon el, azaz meg kellett volna tagadni az engedély kiadását, sőt bírósághoz kellett volna fordulni. Az államtitkár azt mondta: ő mindenképpen bírósághoz fordul, hogy vonják vissza a már kiadott építési engedélyt, a már megépült áruházakat pedig le akarja bontatni-írja a boon.hu