Félájult állapotban, nejlonzsákokba csavarva, hamis meghívólevelekkel csempészte az embereket az a bűnbanda, amelynek egyik vezetője az egykori megasztáros, Hien (16) édesapja, tagja pedig az édesanyja volt. élájult állapotban, nejlonzsákokba csavarva, hamis meghívólevelekkel csempészte az embereket az a bűnbanda, amelynek egyik vezetője az egykori megasztáros, Hien (16) édesapja, tagja pedig az édesanyja volt. Félájult állapotban, nejlonzsákokba csavarva, hamis meghívólevelekkel csempészte az embereket az a bűnbanda, amelynek egyik vezetője az egykori megasztáros, Hien (16) édesapja, tagja pedig az édesanyja volt. élájult állapotban, nejlonzsákokba csavarva, hamis meghívólevelekkel csempészte az embereket az a bűnbanda, amelynek egyik vezetője az egykori megasztáros, Hien (16) édesapja, tagja pedig az édesanyja volt.

A magyar, német, francia és brit rendőrség négy országban 31 embert tartóztatott le, ebből Magyarországon 12 gyanúsított van, köztük Tuan, akit őrizetbe vettek és Ahn, aki házi őrizetbe került. A magyar rendőrök gyanúja szerint a bűnszervezet 2009 márciusától elfogásukig szervezetten, összehangoltan pénzért autókkal, hajókkal, teherautókkal és repülőgépekkel csempészték a szerencsétlen embereket.

Hien szülei is azok között voltak, akik a vietnamiakat toborozták, a jobb élet reményében jöjjenek Európába. A szegénységből menekülő emberek általában 9-10 ezer eurót fizettek az útért, ha pedig nem volt pénzük, illegális marihuánaültetvényeken, rabszolgamunkával egyenlíthették ki a számlát. Akadt állítólag olyan menekült, aki azt sem tudta, melyik országban van.