Azért verték meg a természetvédelmi őrt, mert korábban bejelentést tett a rendőrségen két makkoshotykai fatolvajokkal szemben.

A természetvédelmi őr ismerősével sétált június 22-én Makkoshotykán, amikor a testvérpár odalépett hozzájuk és bántalmazni kezdték őket. Mint kiderült a sértett a rendőrségen korábban bejelentést tett a testvérek által elkövetett bűncselekményről.

A Sárospataki Rendőrkapitányság nyomozói még aznap elővezették az egyik testvért, akinek már büntetés-végrehajtási intézetbe kellett volna vonulnia, pont falopás miatt. A másik férfit másnap reggel vette bűnügyi őrizetbe a rendőrség. Mindkettőjükkel szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés és más bűncselekmények elkövetése miatt indult eljárás.

Az idősebbik testvér már hétszer állt bíróság előtt többek között közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, garázdaság, testi sértés és lopás miatt. Vele szemben a rendőrség joggal feltételezte, hogy szabadlábon hagyása esetén megfélemlítheti és befolyásolhatja a tanúkat, illetve elrejtőzne ezért a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit a bíróság június 24-én elrendelt. Így most már mindketten biztos helyen várhatják ügyük további alakulását.