Válasz az Ügyészségnek
Tisztelt Dr. Martossy György

A Bábonyibércen lévő állapotok valósak, melyek valóságáról bármikor meggyőződhettek volna, de nem tették, ezért készítette az RTL klub a videót, hogy a hivatalba is meggyőződhessenek a valós állapotokról.

Velem egyetlenegy esetben sem kezdeményeztek helyszíni bejárást, hogy valójában mi a probléma. A sajtóban megjelent anyagok, hatósági okiratok és törvények alapján jelentek meg, és a Miskolc-Bábonyibérc városrészben uralkodó szennyvízkezelési és hulladék elhelyezési állapotok tényeit rögzítették. A kiegyensúlyozott tájékoztatás és az érintett városrészben lakók informálása érdekében az üggyel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztattam Miskolc polgárait: Borsod megyei főügyészség büntetőeljárást kezdeményezett Dr Baloghné Dr Csergő Márta ügyész ellen, mivel hivatali kötelezettségét nem teljesítette azáltal, hogy a jelen hatályos törvények szerint, a szennyvizét mindenkinek szennyvízcsatornába, vagy szigetelt szennyvíztárolóba kell elhelyezni, ami nem történt meg 21/2009 /VI.30/ Önk. rendeletnek megfelelően Ebben az esetben a jegyzőnek is kötelezni szankcionálni kell az elkövetőket.

 

Ezen túlmenően aki ennek a törvényi kötelezettségének nem tesz eleget, az elköveti a hulladékkezelés rendje elleni bűncselekményt 281/A§ szerint. /kérem Dr Martossy Úrat behatóbban tanulmányozza a törvényeket/

Ezért indított Jegyző a napokban 12 esetben büntetőfeljelentést.

A közérdekű bejelentésről szóló 2005 rendelet szerin, amennyiben hatóság tudomására jutnak ezen cselekmények az ügyészségnek hivatalból meg kell tenni a szükséges feljelentéseket, melyet nem tettek meg. /Hivatali kötelezettség elmulasztása/ Tehát az nem valós amit Ön állít, hogy minden esetben érdemben foglalkozott és a jogszabályok által hatáskörében biztosított intézkedéseket minden esetben megtették.

Felhívtam T Ügyészség figyelmét, hogy ez nem egyedi eset, és a szükséges közérdekű bejelentéseket ezzel kapcsolatban megtettem, de semmi érdemi választ nem adtak.

A rendőrség beadványaimat érdemben nem vizsgálta, azokat a „szokásos” módon bizonyíték, vagy tettes ismeretlenes eljárással minden esetben megszüntette.

Ön nagy nyilvánosság előtt azt állította, hogy valótlanságot állítok, ezért ezt az alaptalan vádaskodást jogi úton fogom rendezni.

2010.06.25

Tisztelettel: Szemes István
Az előzmények