Simicskó István szervezi újra a Fidesz újbudai szervezetét, miután az nem tudott megegyezni arról, kit indítson a kerületi polgármester-jelöltségéért. Miskolcon azért oszlatták fel a helyi szervezetet, mert a pártvezetés elégedetlen volt annak munkájával.

A Népszava úgy tudja, feloszlatták a Fidesz újbudai szervezetét, és Simicskó Istvánt, a honvédelmi minisztérium KDNP-s államtitkárát bízták meg az újjáalakítással. Erre azért került sor, mert a helyi szervezet nem tudott megállapodni abban, ki legyen helyben a polgármester-jelölt.

 

Feloszlatták a Fidesz miskolci szervezét is, a pártvezetés ugyanis állítólag nem volt megelégedve annak teljesítményével. Az Északhírnök meg nem erősített információi szerint a feloszlatással egy időben öt, eddig befolyásos fideszes számára nagy valószínűséggel legalább két esztendeig nem teszik lehetővé az újjászervezendő városi csoportban a tagságot. Ez a hat politikus a következő: Dr. Szinay Attila eddigi frakcióvezető, Lenártek András, a miskolci szervezet elnöke, Juga György, a miskolci Fidesz-szervezet egyik megalapítója, Tavaszi Zsolt önkormányzati képviselő, illetve Csutorás Géza.