Míg a miskolci közéleti szereplők a nyári szünet előtti utolsó közgyűlésre készültek, a FIDESZ Országos Elnöksége alaposan belehúzott: ugyanis a rendszerváltozás elmúlt húsz esztendejét számításba véve teljességgel példátlan módon, feloszlatták a miskolci FIDESZ szervezetet . Már régóta lehetett hallani olyan hangokat, amelyek szerint az országos pártvezetés elégedetlen a miskolci pártszervezet munkájával. Pontosabban arról szóltak az információk, hogy néhány helyi, itt emblematikusnak számító fideszest szeretnének regionális, illetve országos szinten megfosztani eddigi kitüntetett miskolci befolyásától.
Az Északhírnök meg nem erősített információi szerint, ezért a feloszlatással egy időben öt, eddig befolyásos fideszes számára nagy valószínűséggel legalább két esztendeig nem teszik lehetővé az újjászervezendő városi csoportban a tagságot.
Ez a hat politikus a következő: Dr Szinay Attila (eddigi frakcióvezető) , Lenártek András, ( a miskolci szervezet elnöke), Juga György( a miskolci FIDESZ-szervezet egyik megalapítója),Tavaszi Zsolt(önkormányzati képviselő), Csutorás Géza.