Az évad ugyan véget ért a miskolci színházban, de a munka nyáron is tovább folyik. Felhőtlen, könnyed, nyári estékhez illő szórakozást igyekszik nyújtani a város színháza a nézőknek minden évben. Anconai szerelmesek, Charley nénje, Botrány az operában, Hotel Menthol – az elmúlt évek nyári színházi sikerei, melyek népszerűsége töretlen a kőszínházi szezonokban is

.

Ennek a sikersorozatnak lesz a következő epizódja minden bizonnyal az a kabaréösszeállítás, melyet Benedek Miklós szerkeszt és rendez a Nyári Színházban. A budapesti Katona József és a Nemzeti Színház egykori kiváló művésze remek humorú magyar szerzők örökzöld művei közül válogatott. A Humoristák szövetsége című zenés kabaréban Békeffi László, Darvas Szilárd, Demeter László, Gábor Andor, Karinthy Frigyes, Kellér Dezső, László Miklós, Lőwy Árpád, Molnár Ferenc, Nóti Károly, Szép Ernő és Vadnai László sorai hangzanak el, és hívja könnyed időutazásra a nézőket. Egy este erejéig elrepít az 1910-20-as évekbe, a kabaré fénykorába. Az alkotók felhőtlen szórakozást, egy kis muzsikát és sok-sok nevetést ígérnek – és tudjuk róluk: betartják a szavukat.

Az előadás szereplői: Bodor Németi Gyöngyi, Jancsó Dóra, Szirbik Bernadett, Bősze György, Kis Domonkos Márk, Molnár Sándor Tamás, a Jászai-díjas Szirtes Gábor és Vida Péter.

Bemutató előadás: 2010. július 2. 20.30 óra – Miskolci Nemzeti Színház,