Bővíti miskolci gyárát a Bosch-csoport, mely autóipari beszállítóként eddig is a térség egyik legnagyobb munkaadója volt . Az új üzem alapkövét szerdán rakták le, ezzel megkezdődött az Orbán Viktor által beígért egymillió új munkahely megteremtése hazánkban.

A Bosch 2003 óta van jelen Miskolcon, azóta a régió egyik legnagyobb munkaadójává vált – mondta az alapkőletétel alkalmából Káli Sándor, a borsodi megyeszékhely polgármestere. „Az észak-magyarországi régióban az országos átlaghoz képest is nagy a munkanélküliség, a Bosch beruházása és a gyár egyszerű megközelíthetősége pedig számos munkavállalót idevonz” – tette hozzá a városvezető.

„A miskolci bővítés terve már 2006-ban felvetődött, mivel az itteni gyár megrendelés-állománya dinamikusan nőni kezdett és mára már kapacitáskihasználtságának csúcspontjára jutott. A bővítéssel a már meglévő termékportfólió tovább szélesedik és így megerősíthetjük az európai beszállítói piacon elfoglalt vezető helyünket” – mondta el Klaus Leupold, miskolci gyárigazgató.

A Bosch jelenleg két egységgel van jelen Miskolcon: a cég elektromos kéziszerszám üzletágának gyártó és termékfejlesztő vállalata, a Robert Bosch Power Tool Kft., valamint az autóipari alkatrészek, többek között indítómotorok, generátorok, törlő rendszerek, fúvómotorok és indítószerkezetek gyártásával foglalkozó Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. működik. A mostani bővítés utóbbi gyáregységhez kapcsolódik, az átadást 2011 májusára tervezi a német vállalat. A Bosch a beruházással megduplázza autóipari gyártókapacitását a városban.