Megfojtott gyermekeivel töltötte az éjszakát a brit anya

A spanyolországi Lloret de Mar brutális kettős gyilkosság színhelye volt múlt héten: hétfő éjjel a 43 éves Lianne Smith benyugtatózta, majd megfojtotta két gyermekét, a 11 hónapos Danielt és az 5 éves Rebeccát. A nő bevallotta, hogy ő ölte meg a gyerekeket, és ezt írásban is megerősítette. A Sky News értesülése szerint május 17-én, hétfőn éjjel Lianne Smith benyugtatózta két gyermekét, Rebeccát és Danielt, majd egy zacskóval megfojtotta őket. Az éjszakát a holttestekkel töltötte, aztán magával is megpróbált végezni. Másnap délután a hotel recepcióján mentőt kért a két gyerekhez, a kérdésre, hogy miért, annyit mondott: „Majd meglátja.”. Állítólag azért végzett a gyerekekkel, mert félt, hogy gyámság alá helyezik őket. Letartóztatták, a pénteki tárgyaláson mindent bevallott: most a gironai börtönben várja az ítélethirdetést. Mivel öngyilkos akart lenni, folyamatosan figyelik: most épp éhségsztrájkba kezdett, de máshogy nem tud kárt tenni magában. A pszichiátriai vizsgálatok szerint tisztában volt tette súlyával és elmeállapota nem kóros, azaz normális.
Elszállítják az egyik áldozatotA gyilkosság összefüggésben áll a férj, Martin Smith május 7-i letartóztatásával. Nagy-Britanniában 2007 óta körözik kiskorú elleni szexuális visszaélés gyanújával. Vádlója egy most 22 éves nő, aki azt állítja, 1995 és 2005 között Martin Smith többször megerőszakolta és molesztálta. Lianne Smith hitt férje ártatlanságában, ezért menekültek együtt a vádak elől Spanyolországba: először Lloret de Mar-ban húzták meg magukat, aztán költöztek Barcelonába, ahol a nő talált állást. Mikor már eléggé biztonságban érezték magukat, akkor vállalták a második gyereket, Danielt.– írja az Independent.
Az lett a férfi veszte, hogy 2009 októberében betörtek hozzájuk, és kihívták a rendőrséget: a hatóságnak szemet szúrt, hogy laknak az üresként nyilvántartott lakásban. Ezután májusban elfogták Smith-t és visszatoloncolták Angliába. A férfi tud felesége tettéről, most őt is megfigyelés alatt tartják egy angliai börtönben.
Lianne Smith férje elfogásakor kétségbe esett, meg volt róla győződve, hogy a gyerekeket elveszik tőle. Május 15-én Barcelonából autóval Lloret De Marba vitte őket, ahol pár felhőtlen napot követően megfojtotta Danielt és Rebeccát. Lloret de Mart megrázt az eset, ma egy perces csönddel tisztelegtek a falu lakói az áldozatok előtt.