Trokhár Miskolc

Az aHang felületén lehet csatlakozni ahhoz a kezdeményezéshez, mely a miskolci (Muszkás) Szent József temető jelenlegi riasztó és aggasztó állapotára mutat rá. Az petíciót Pappné Bodolai Rita indította, aki szerint az évtizedek óta fennálló elhanyagoltság és biztonsági hiányosságok sürgető intézkedéseket kívánnak. A kommunális hulladék felhalmozódása és az elmaradt területi gondozások miatt a temető gondozatlansága ijesztő méreteket öltött. A kerítés hiánya miatt a temető nyitott és átjárható, ami nemcsak a látogatók, de az ott nyugvók nyugalmát is veszélyezteti. Az egyre gyakoribb rongálások, illetve az illegális tevékenységek jelenléte tovább súlyosbítja a helyzetet. Emellett a kóbor kutyák jelenléte is fenyegetést jelent a látogatók biztonságára nézve.

A petíció indítója megszólítja a temetőgondnokot, a plébánost és a területért felelős egyházkerületet, hogy változtassanak a méltatlan helyzeten, ehhez toborozva társakat, akiket arra ösztönöz, hogy vegyenek részt a közösségi felelősségvállalásban és tegyenek lépéseket a temető állapotának javítása érdekében.

.

A nő nem először hívta fel a figyelmet a méltatlan állapotokra, de most petíciót is indított az ügy érdekében, mely itt olvasható és írható alá.